Constructii & Imobiliare

Hornbach încheie relaţiile comerciale cu Schweighofer pentru lemnul de construcţii şi cel rindeluit

Hornbach încheie relaţiile comerciale cu Schweighofer...

Autor: Anca Olteanu

22.12.2016, 10:45 636

„Silvicultura responsabilă face parte, de mulţi ani, din principiile de bază ale companiei Hornbach”, evidenţiază comunicatul transmis de Hornbach, companie din domeniul construcţiilor şi grădinăritului.

„Ţinem ca furnizorii şi partenerii noştri de afaceri să respecte principiile unei silviculturi responsabile“, explică Mugurel-Horia Rusu, director general Hornbach România.

„Compania se asigură că toate materialele lemnoase şi produsele din lemn provin din silvicultură sustenabilă”, potrivit materialului citat.

„Colaborăm strâns cu furnizorii noştri pentru a dovedi provenienţa lemnului şi pentru a împiedica existenţa în sortimentul nostru a produselor din lemn din surse incerte sau ilegale. Din acest motiv am fost permanent în dialog strâns cu Schweighofer şi FSC (Forest Stewardship Council). Am urmărit atent procesul de recertificare a Schweighofer şi am decis să încetăm colaborarea cu această companie pe segmentul lemnului pentru construcţii şi a lemnului rindeluit“, a adăugat directorul companiei.

Hornbach invocă responsabilitatea asumată, încă din 1996, faţă de WWF şi Greenpeace de a nu importa lemn necertificat din regiuni tropicale.

„Compania se implică pentru a îndrepta atenţia clienţilor asupra lemnului certificat cu sigiliul de calitate al Forest Stewardship Council (FSC). Pentru Hornbach, lemnul provenit din regiuni din afara Uniunii Europene trebuie să deţină obligatoriu la achiziţie certificarea FSC. Pentru lemnul care provine din Uniunea Europeană se aplică legislaţia europeană. Compania acceptă în acest caz şi alte dovezi cu privire la provenienţa necontestabilă şi legală a produselor din păduri administrate exclusiv în mod sustenabil”, precizează comunicatul.

Hornbach a înregistrat în exerciţiul financiar 2015-2016 (data bilanţului: 29 februarie) o cifră de afaceri netă de peste 3,755 miliarde de euro, în creştere cu peste 5% comparativ cu perioada anterioară.

În prezent, concernul deţine 154 de magazine mixte de materiale de construcţii şi grădinărit, în nouă ţări din Europa (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elveţia, Cehia, Slovacia, Suedia şi România), dintre care şase în România (Bucureşti Berceni, Bucureşti Militari, Bucureşti Baloteşti, Braşov, Timişoara şi Sibiu).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO