Constructii & Imobiliare

JLL a reprezentat Elbit în vânzarea complexului hotelier Radisson, o tranzacţie de 169,2 mil. euro

.

.

Autor: Cristina Bellu

20.12.2017, 14:37 159

Compania de consultanţă imobiliară JLL a reprezentant Elbit Imaging în procesul de vânzare a pachetului de 98,2% din acţiunile complexului hotelier Radisson din Capitală, contra sumei de 169,2 milioane de euro, către un consorţiu alcătuit din fondurile de investiţii Revetas Capital şi Cerberus Capital Management,

Tranzacţia reprezintă un maxim din punct de vedere al valorii realizată pe piaţa hotelieră din Bucureşti şi una dintre cele mai semnificative înregistrată în Europa Centrală şi de Est (CEE).

”Dincolo de faptul că dovedeşte interesul unor investitori instituţionali importanţi în piaţa hotelieră din România, tranzacţia arată că există lichiditate pe piaţa locală pentru proprietăţi imobiliare de mari dimensiuni şi de calitate.”, spune Andrei Văcaru, Associate Director Capital Markets JLL România, care apreciază că Bucureştiul începe să fie recunoscut ca o destinaţie pentru investiţii şi va atrage capital pentru proprietăţi de valoare, chiar dacă acestea nu fac parte din portofolii mai mari.

Complexul hotelier este amplasat în zona centrală a Bucureştiului, pe Calea Victoriei, fiind cel mai mare din România. Acesta include hotelurile Radisson Blu, de cinci stele, şi Park Inn by Radisson, de patru stele, precum şi aproximativ 7.500 metri pătraţi de spaţii comerciale.

În total, complexul cuprinde 763 de camere şi 15 săli de conferinţe.

Fundamentele pozitive ale pieţei de investiţii în industria hotelieră au condus către o îmbunătăţire a lichidităţii în Europa Centrală şi de Est în ultimele 18 luni, în condiţiile în care investitorii au încredere în potenţialul de creştere al sectorului în Regiune. Mai mult decât atât, România a înregistrat în primele 9 luni o creştere economică de 7%, iar pentru acest an este de aşteptat să aibă cel mai mare avans din Europa în 2017.

“Această tranzacţie reprezintă piatră de hotar pentru clientul nostru, dar totodată un moment cheie pentru viitorul pieţei hoteliere din Regiune şi în special din România. Potenţialul este enorm şi instrumentele prin care acesta să fie atins sunt deja disponibile, aşa cum validează succesul acestei vânzări”, comentează Christopher Exler, vicepreşedinte Hotels & Hospitality Group.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO