• Leu / EUR4.9417
  • Leu / GBP5.7906
  • Leu / USD4.6288
Constructii & Imobiliare

JLL a securizat o finanţare de 20,6 milioane de euro de la Alpha Bank, pentru dezvoltatorul de parcuri logistice Mega Company, care gestionează proiectul Mega Distribution Center din vestul Capitalei

JLL a securizat o finanţare de 20,6 milioane de euro de la Alpha Bank, pentru dezvoltatorul de parcuri logistice Mega Company, care gestionează proiectul Mega Distribution Center din vestul Capitalei

Autor: Cristina Bellu

14.12.2021, 13:08 353

Mega Company, companie imobiliară specializată în dezvoltarea şi operarea de spaţii industriale şi comerciale, consiliată de echipa de Capital Markets a JLL România, a securizat un credit de 20,6 milioane de euro de la Alpha Bank, pentru finanţarea parcului logistic Mega Distribution Center, localizat pe centura Bucureştiului, în zona de vest a oraşului.

“Aspirăm să adoptăm tehnici de construcţie din ce în ce mai avantajoase, care să ne îmbunătăţească eficienţa şi să sporească valoarea pentru client”, transmit reprezentanţii Mega Company, instituţie fondată în 1983 în Washington, DC, care deţine în portofoliul local patru parcuri logistice, care acoperă toate tipurile de depozitare.

La rândul său, Maxime Otto, Consultant Capital Markets la JLL, consideră că structurarea creditului va permite Mega Group să-şi continue planul de expansiune, beneficiind în acelaşi timp şi de termeni financiari avantajoşi.

“În contextul actual al pandemiei de COVID, considerăm valoroasă consolidarea sectorului logistic pentru a răspunde nevoilor în continuă evoluţie ale consumatorilor. Încurajăm clienţii corporate să investească în creşterea competitivităţii lor în piaţă şi în sustenabilitatea pe termen lung a companiilor lor şi ne bucurăm să fim parte din acest demers important”, adaugă Periklis Voulgaris, Executive Vice President Wholesale Banking la Alpha Bank România.

The Mega Company a fost asistată în toate aspectele de ordin juridic ale tranzacţiei de finanţare de către firma de avocatură PeliPartners. Echipa a fost condusă de Carmen Peli (Partener) şi a fost compusă din Delia Lepădatu (Asociat) şi Delia Catrina (Asociat) care au gestionat chestiunile legate de finanţare şi tranzactie, precum şi de Mădălina Fildan (Asociat Senior) şi Antonia Nica (Asociat) care au coordonat aspectele de drept imobiliar. 

„Finanţarea va facilita nu doar refinanţarea creditelor curente pentru Mega Company, ci şi continuarea expansiunii pe piaţa parcurilor logistice”, spune Carmen Peli, Partener şi Coordonator al practicii de Finanţări şi Drept Bancar la PeliPartners. 

În România, departamentul Capital Markets al JLL oferă soluţii privind plasarea capitalului investitorilor imobiliari şi chiriaşilor. Din 2019 până în prezent, echipa JLL Capital Markets a fost implicată în tranzacţii imobiliare şi proiecte de finanţare în valoare totală de peste 670 milioane de euro în România.

Alpha Bank România, membră Alpha Bank Group, este unul dintre ele mai mari grupuri financiar-bancare din Grecia, clasată în top 10 bănci din România, cu o prezenţă la nivel naţional de peste 25 de ani.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9417
Diferență: -0,0809
Ieri: 4.9457
Azi: 4.6288
Diferență: 0,2556
Ieri: 4.6170
Azi: 5.7906
Diferență: 0,3988
Ieri: 5.7676
Azi: 4.8055
Diferență: 0,3466
Ieri: 4.7889