Constructii & Imobiliare

Masterbuild investeşte 20 de milioane de euro într-un parc logistic la nord de Bucureşti

Ştefan Vayna, CEO al Masterbuild,  General Contractor & Developer

Ştefan Vayna, CEO al Masterbuild, General Contractor & Developer

Autor: Mirabela Tiron

04.02.2022, 10:54 595

Compania Masterbuild, general contractor & developer, investeşte 20 de milioane de euro într-un parc logistic  de peste 16.000 de metri pătraţi la nord de Bucureşti, în zona Butimanu – Dâmboviţa, cu acces direct la DN1A, potrivit oficialilor companiei.

Noul parc logistic va prelua cererea crescută din piaţă pentru spaţii industriale şi de depozitare cu condiţii termice speciale, solicitate îndeosebi de industriile producătoare de bunuri de larg consum (carne, lactate, legume, fructe) dar şi de industria farmaceutică sau alte sectoare active în domeniul bunurilor perisabile. 

Proiectul, dezvoltat în regim Build – to- Suit, va beneficia de standarde de construcţie clasa A, cu o înălţime a halelor de până la 14m şi elemente de construcţie sustenabilă, pentru optimizarea consumurilor de utilităţi şi a costurilor de mentenanţă la locaţie.

Proiectul este prevăzut cu panouri fotovoltaice şi un acoperiş verde extensiv ultrauşor, ceea ce va însemna o scădere a costurilor legate de energie şi mentenanţă de până la 30%. Zonele de birouri din cadrul Masterbuild Logistic Park vor fi de asemenea de clasă A, fiind prevăzute cu sistem de administrare automatizată (BMS - Building Management System).

Din punct de vedere al sustenabilităţii, proiectul va fi certificat BREEAM (sistemul european de certificare a sustenabilităţii), iar construcţia va începe în a doua jumătate a acestui an.

“Există o cerere crescută pe piaţă pentru segmentul de spaţii frigorifice – spaţii de depozitare cu temperature controlată, iar zona dintre Bucureşti şi Ploieşti, acolo unde este amplasat noul parc logistic este foarte activă, atât din perspectiva businessurilor agricole cât şi din perspectiva procesatorilor de alimente,” a declarat Ştefan Vayna, CEO al Masterbuild,  General Contractor & Developer.

Masterbuild este o companie de construcţii şi dezvoltare logistică, activă din 2005 pe segmentul construcţiilor industrial cât şi pe cel al proiectelor comerciale şI rezidenţiale. Compania activează pe plan local dar şI pe pieţe internaţionale.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO