Constructii & Imobiliare

Un fond american de investiţii, marele câştigător al dezindustrializării Capitalei

Un fond american de investiţii, marele câştigător al...

Autor: Andreea Neferu

17.06.2015, 00:08 11133

NCH a avut viziunea de a cumpăra în anii 2000 fabrici pe bandă rulantă, pe care s-au construit ulterior malluri sau hipermarketuri.

Două dintre cele mai mari centre comerciale din Bucureşti, AFI Cotroceni şi Mega Mall, al doilea magazin Ikea din România precum şi mai multe hipermarketuri au fost sau urmează să fie deschise pe terenuri ale unor foste fabrici din Capitală, cumpărate la în­ceputul anilor 2000 de fondul american de investiţii New Century Holdings (NCH), condus de românul Siminel Andrei.

„Nicăieri în lume nu mai găseşti fabrici în mijlocul oraşului, iar de multe ori valoarea unei fabrici din mijlocul Bucureştiului este mai mică decât cea a terenului pe care este situată, astfel că este o decizie logică ca aceste spaţii să fie valorificate altfel. Tendinţa aceasta (de transformare a fostelor fabrici în centre comerciale sau spaţii de birouri – n.red.) nu ar trebui să fie îngrijorătoare, oraşele trebuie să fie construite pentru oameni, nu pentru fabrici“, este de părere analistul Aurelian Dochia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO