Cryptobusiness

Uraganul din crypto mătură gigant după gigant: Platforma Crypto.com dă afară 20% din angajaţi, pe măsură ce cutremurul zguduie întreaga industrie

Uraganul din crypto mătură gigant după gigant:...

Autor: Daniel Belu

13.01.2023, 11:14 939

Crypto.com îşi reduce numărul de angajaţi cu aproximativ 20%, aceasta fiind cea mai recentă măsură de reducere a forţei de muncă în acest sector, ca urmare a prăbuşirii preţurilor la monedele virtuale, conform Bloomberg.

Kris Marszalek, directorul executiv al firmei, a declarat vineri, că decizia “dificilă” a fost luată în contextul în care se pune accentul pe o “gestionare financiară prudentă” şi pe “poziţionarea companiei pentru un succes pe termen lung”.

Firmele din domeniul cripto au pierdut în mod colectiv peste 1.600 de locuri de muncă în primele două săptămâni din 2023, zguduite de scăderea preţurilor. Prăbuşirea FTX se răsfrânge, de asemenea, asupra industriei şi îi întunecă perspectivele. Crypto.com a făcut anterior concedieri la mijlocul anului trecut.

Aceste reduceri “nu au ţinut cont de colapsul recent al FTX, care a afectat semnificativ încrederea în industrie”, a scris Marszalek în declaraţie.

Crypto.com, care anul trecut a obţinut o autorizaţie de funcţionare în Singapore, a fost unul dintre cele mai vizibile nume la meciurile de la Cupa Mondială de fotbal şi la cursele de Formula 1, alăturându-se rivalilor care investesc miliarde de dolari în publicitate şi sponsorizări sportive.

Prăbuşirea FTX a zdruncinat încrederea investitorilor, determinând comercianţii să îşi retragă fondurile. Marszalek a fost nevoit să abordeze astfel de temeri în noiembrie, în urma veştii că Crypto.com a transferat din greşeală o sumă mare de Ether într-un cont greşit. În prezent, rezervele companiei se ridică la aproximativ 3,5 miliarde de dolari, potrivit datelor Nansen, o uşoară creştere faţă de decembrie. 

Cronos, tokenul nativ al Crypto.com, a înregistrat o creştere de 3,3% în această dimineaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO