Curs BNR

Crăciunul i-a priit leului: Cursul stă sub 4,30 lei/euro la reluarea trazacţiilor

Crăciunul i-a priit leului: Cursul stă sub 4,30 lei/euro la reluarea trazacţiilor

Autor: Razvan Voican

27.12.2011, 11:03 281

Piaţa valutară interbancară s-a redeschis astăzi după pauza de Crăciun cu cotaţii care se situează vizibil sub pragul de 4,30 lei/euro tatonat la sfârşitul săptămânii trecute: 4,28/4,29 lei pentru un euro. În aceste condiţii este posibil ca şi astăzi BNR să calculeze pentru a doua şedinţă de tranzacţionare la rând un curs mai mic de 4,30 lei/euro - nivel care nu mai fusese înregistrat din septembrie.

Tensiunile din octombrie - noiembrie care determinaseră deprecierea leului i-au făcut pe unii analişti să-şi modifice prognozele de curs în defavoarea leului, însă rezistenţa pe care arătat-o moneda locală le-ar putea schimba din nou previziunile.

Cursul ar putea evolua în continuare în coridorul 4,25 - 4,35 lei pentru un euro. Chiar şi într-un scenariu dificil, analiştii UniCredit consideră că BNR nu ar lăsa cursul să treacă de 4,40 lei/euro mai mult de câteva zile pentru a nu dinamita portofoliile de credite în euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO