Curs BNR

Şeful Trezoreriei UniCredit: Sunt şanse mari ca euro să închidă anul sub 4,30 lei

Şeful Trezoreriei UniCredit: Sunt şase mari ca euro să închidă anul sub 4,30 lei

Autor: Voican Razvan

27.12.2011, 11:47 467

Cursul leu/euro este pe punctul de a încheia anul sub pragul de 4,30 lei/euro, în pofida aşteptărilor pesimiste care se formaseră în ultimele două luni din cauza tensiunilor externe. Un factor important: vânzările de valută pe care le fac unele bănci în contextul trecerii la standardele contabile IFRS de la 1 ianuarie.

"Sunt şanse mari ca euro să fie sub 4,30 lei la sfârşitul anului. Chiar se văd vânzările de valută legate de ajustările de provizioane pentru IFRS", spune Dorin Badea, şeful Trezoreriei UniCredit Ţiriac Bank.

În 2010 cursul a încheiat anul la 4,28 lei/euro, nivel spre care se îndreaptă şi în prezent - direcţie care ar fi justificată şi de reglajele contabile ale băncilor.

Pentru 2012 Badea crede că sunt de aşteptat mişcări de curs într-o bandă largă, posibil cu puncte maxime mai mari ca în 2011, dar şi cu şanse de scădere în ipoteza unei reveniri la nivel global sau a unei diferenţieri a economiei locale sau a regiunii care să antreneze intrări de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO