Eveniment

172,41 milioane lei pentru promovarea şi dezvoltarea turismului în 2011

10.01.2011, 12:25 97

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) va avea înacest an un buget de 172,41 milioane de lei pentru două programe,de marketing şi promovare a turismului, respectiv de dezvoltare adestinaţiilor şi produselor turistice, informează Mediafax Business.

"Programul anual de marketing şi promovare turistică are alocatăîn bugetul MDRT pe 2011 suma de 12,91 milioane de lei. Pentruprogramul de dezvoltare a destinaţiilor şi produselor turistice,suma alocată în 2011 este de 159,5 milioane de lei, cea mai mareparte (154 milioane de lei) reprezentând transferuri cătreadministraţiile publice locale, pentru co-finanţarea, de la bugetulde stat, a proiectelor de investiţii în infrastructura turistică",potrivit datelor furnizate de direcţia de comunicare din MDRT.

Programul anual de marketing şi promovare turistică urmăreştepromovarea celor mai importante destinaţii şi forme de turism dinRomânia pe piaţa internă şi pe principalele pieţe turistice dinstrăinătate, precum şi definirea şi promovarea brandului turisticnaţional, în scopul creării unei imagini pozitive a României cadestinaţie turistică pe plan naţional şi internaţional, potrivitunui proiect de Hotărâre de Guvern elaborat de MDRT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO