Eveniment

Accidentul feroviar de la Amsterdam: Aproximativ 125 de oameni au fost răniţi - VIDEO

 Accidentul feroviar de la Amsterdam: Aproximativ 125 de oameni au fost răniţi - VIDEO

Autor: Mediafax

22.04.2012, 11:06 193

Potrivit oficialilor, accidentul s-a produs în apropiere de Sloterdijk, la vest de capitala olandeză, şi nici unul dintre trenuri nu a deraiat. Deocamdată nu se ştie care a fost cauza coliziunii frontale între un tren intercity şi unul local, produsă la ora locală 18.30 (19.30, ora României), informează BBC News Online.

Unul dintre trenuri făcea legătura între oraşele Den Helder şi Nijmegen, iar celălalt circula între Amsterdam şi Uitgeest, a declarat un oficial al companiei de căi ferate, scrie Mediafax.

Accidentul s-a produs într-o regiune aglomerată a reţelei feroviare olandeze, perturbând serviciile între Amsterdam şi Haga, precum şi spre aeroportul Schiphol. O investigaţie a fost demarată pentru a stabili cauzele coliziunii.

"Bănuim că multe persoane au fost aruncate prin tren în urma coliziunii", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, Ed Kraszewski, citat de postul de ştiri AT5.

El a adăugat că unele dintre victime au suferit fracturi ale oaselor şi răni la gât. Toţi pasagerii au fost ajutaţi să iasă din vagoane, iar cei răniţi au fost transportaţi cu ambulanţele la spital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO