Eveniment

Adrian Niţu, deputat: Demiterea lui Buzoianu de la CSA este politică. Am aflat cu cinci minute înainte ce urma să discutăm

Autor: Roxana Pricop

15.10.2012, 19:42 424

Deputatul PDL Adrian Niţu, membru al Comisiei de buget finanţe, afirmă că revocarea din funcţie este o decizie politică şi că a aflat despre aceasta doar cu cinci minute înainte de începerea şedinţei Comisiilor reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

"Astăzi Comsiile reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au votat revocarea lui Constantin Buzoianu din funcţia de preşedinte CSA în baza unui raport privind activitatea CSA întocmit de Comisia pentru cercetarea abuzurilor din cadrul Camerei Deputaţilor. Am aflat cu cinci minute înaintea începerii şedinţei care este ordinea de zi şi ce urmează să discutăm. Raportul a fost întocmit în baza unor petiţii şi a prezentat o serie de probleme, la nivel declarativ şi nu cu probe, în poliţele RCA şi în fuziunile unor societăţi de asigurări. Problemele din raport nu au fost clarificate şi nici discutate ci s-a trecut direct la vot. Probabil că marţi va urma votul de revocare din funcţie în plenul Parlaementului".

Contactat de ZF, deputatul PDL Adrian Gurzău, preşedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor din cadrul Camerei Deputaţilor, a declarat că a transmis preşedintelui Camerei Deputaţilor o informare cu privire la activitatea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. El nu a dat detalii cu privire la conţinutul acestei informări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO