Eveniment

Alegeri ratate la Chisinau

12.07.2005, 20:13 23

Mai putin de o treime dintre alegatori s-au prezentat la scrutinul care a avut loc duminica, la Chisinau, astfel incat, potrivit Codului electoral, Comisia Electorala Centrala (CEC) urmeaza sa stabileasca o noua data la care va fi repetat votul, transmite BASA-Press. Potrivit legislatiei moldovene, noi alegeri ar putea fi organizate peste doua saptamani, la 24 iulie. Consiliului Electoral de Circumscriptie din Chisinau (CECC) a anuntat duminica, la ora 22.00, ca rata participarii la vot a fost de 26,93 la suta. Ala Andronache, secretarul CECC, a declarat presei ca la urmatorul scrutin vor participa aceiasi candidati inscrisi in cursa pentru alegerile de la 10 iulie.

In cursa pentru primaria capitalei au fost inscrisi Valerii Klimenko, din partea Blocului electoral "Patria-Rodina-Ravnopravie", Gheorghe Susarenco, reprezentant al Partidului Popular Crestin Democrat, Gheorghe Sima, din partea Uniunii Muncii "Patria-Rodina", Vladimir Guritenco, din partea Partidului Democrat din Moldova, Zinaida Greceanii, din partea Partidului Comunistilor, Vladimir Garaba de la Partidul Ecologist "Alianta Verde", candidatul independent Iuliana Gorea-Costin, candidatul Partidului Liberal, Dorin Chirtoaca, si independentii Dumitru Braghis si Mihai Severovan. Potrivit datelor preliminare, candidatul care a intrunit cel mai mare numar de voturi a fost Zinaida Greceanii, din partea Partidului Comunistilor.

Aceasta a obtinut peste 50,5% dintre sufragiile exprimate, fiind urmata de Dumitru Braghis, candidat independent, cu 20,62% din voturi si de Dorin Chirtoaca, reprezentant al Partidului Liberal, care a obtinut 7,12% din voturi.

Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO