Eveniment

Alstom nu-si reduce personalul din Romania

06.08.2003, 00:00 62

Grupul francez de inginerie Alstom, prezent pe piata romaneasca cu patru divizii, nu va proceda in Romania la reduceri de personal, in contextul dificultatilor financiare pe care le intampina la nivel global.
"Nu vor fi niciun fel de disponibilizari in Romania. Cifra actuala de angajati Alstom in Romania este de aproximativ 900, grupul fiind prezent aici cu diviziile Power (n.r. - generare energie electrica), Transport si Distributie de energie electrica si Transport", a comentat pentru Ziarul Financiar Emilian Dobrescu, country manager Alstom Romania.
Grupul Alstom, unul dintre cei mai mari furnizori din lume de solutii si echipamente pentru industria feroviara si energetica, trece printr-o perioada foarte grea din punct de vedere al situatiei sale financiare, fiind asteptata in aceste zile anuntarea unui nou plan de salvare a companiei, in care s-ar putea implica si guvernul francez. Cabinetul de la Paris se teme ca un eventual faliment al grupului ar provoca o catastrofa financiara, industriala si sociala, fapt pentru care vrea sa ajute grupul Alstom.
Grupul a inregistrat o pierdere neta record de 1,38 mld.euro, in anul fiscal incheiat in martie, vanzarile anuale ridicandu-se la aproximativ 23 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO