Eveniment

Amniocen, 30% in plus din suplimente nutritive

04.02.2005, 00:00 84

Producatorul de medicamente Amniocen Timisoara a inregistrat o cifra de afaceri de aproape 800.000 de euro in 2004, in crestere cu 30%, datorita produselor noi pe care compania le-a lansat pe segmentul suplimentelor nutritive.
"Consumul de suplimente nutritive a inceput sa creasca puternic in 2002, pe piata din Romania, produsele noastre fiind dedicate exclusiv acestui segment de piata", a declarat Tatiana Raileanu, director executiv adjunct al companiei timisorene.
In 2004, compania a lansat sau a introduse demersurile legale pentru introducerea pe piata a 4 produse noi.
"In perioada urmatoare, investitiile se vor orienta catre extinderea zonelor de productie si spre inaugurarea noului laborator de productie al companiei, care va fi certificat cu normele GMP" (Good Manufacturing Practice), a mai spus Raileanu.
Societatea a fost infiintata in 1994, iar in 1995 a abordat piata interna cu primul produs. Actionarii societatii sunt persoane fizice romane.
Piata vitaminelor si suplimentelor minerale si tonice este estimata la peste 20 de milioane de euro anual, inregistrand un ritm anual de crestere de peste 15%. Raportat la perioada de acum 5-6 ani, consumul de vitamine s-a majorat cu peste 50%. Principalii competitori de pe acest segment al pietei sunt Europharm, membra a grupului GlaxoSmithKline, si Sicomed Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO