Eveniment

Andreea Chiţu, învinsă în turul doi la JO de la Londra

Autor: Mediafax

29.07.2012, 14:01 91

Campioana europeană la judo, Andreea Chiţu, a pierdut meciul din turul doi al categoriei 52 de kilograme, în ultima secundă, la Jocurile Olimpice de la Londra.

În turul secund, Andreea s-a luptat cu belgianca Ilse Heylen, o sportivă în vârstă de 35 de ani. Meciul a fost echilibrat, chiar tensionat şi dur, fără prea multe momente defensive, dar după 3 minute, tabela arăta tot 0-0. Timpul a trecut rapid, 25 de secunde rămase, 10, meciul încheindu-se nedecis, astfel că s-a trecut la Golden Score, pentru încă trei minute. Echilibrul s-a menţinut până în ultima secundă, când belgianca a punctat decisiv, 0-10, profitând de relaxarea Andreei Chiţu, care s-a recunoscut învinsă.

Andreea a trecut facil de primul tur, prin penalizarea adversarei.

Tot duminică, la debutul în turul doi din grupa C a categoriei 66 kilograme, Dan Fâşie a fost învins, prin ippon, de francezul David Larose.

Prima performanţă la judo pentru România a venit sâmbătă, când Alina Dumitru a devenit vicecampioană olimpică, la 48 de kilograme.

Din delegaţia României la judo mai fac parte Corina Căprioriu (57 kg), Daniel Brata (100 kg) şi Vlăduţ Simionescu (plus 100 g).

La JO de la Londra, România este reprezentantă de 103 sportivi. În 2008, la ediţia de la Beijing, tricolorii au încheiat cu un bilanţ de 8 medalii (4 de aur, 1 de argint şi 3 de bronz), performanţă cu care s-a clasat pe locul 17 în clasamentul pe medalii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO