Eveniment

ANM: Ninsoare în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură la altitudini de peste 1.500 metri

ANM: Ninsoare în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii...

Autor: Gabriel Pecheanu

21.04.2024, 10:21 25

ANM a emis o avertizare Cod galben, valabilă de duminică, ora 18.00, până luni, ora 12.00, la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, unde vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă.

De asemenea, meteorologii arată că de duminică, de la ora 15.00, până luni, la ora 15, aria ploilor va fi în extindere treptată dinspre sud-vest şi va cuprinde toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi local de 10...15 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în jumătatea de sud a Moldovei, pe arii restrânse de peste 30 l/mp. Vor fi mai ales averse, izolat însoţite de descărcări electrice. În zona de munte precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va avea local şi temporar intensificări în regiunile sudice şi sud-estice cu viteze în general între 45 şi 55 km/h.

Marţi ploile se vor extinde din nou, iar mai ales în zonele de munte şi în sud-vest se vor acumula cantităţi însemnate de apă. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO