Eveniment

Antrenament de război: China construieşte machete ale unor nave ale marinei americane pentru antrenamente cu rachete

Antrenament de război: China construieşte machete ale...

Autor: Dorin Oancea

08.11.2021, 14:46 65

Armata chineză a construit machete sub forma unui portavion al Marinei americane şi a altor nave de război americane, posibil ca ţinte de antrenament, în deşertul din Xinjiang, au arătat duminică imagini din satelit ale companiei Maxar, conform Reuters.

Aceste machete reflectă eforturile Chinei de a-şi dezvolta capacităţile anti-portavioan, în special împotriva marinei americane, în condiţiile în care tensiunile cu Washingtonul rămân ridicate în legătură cu Taiwanul şi Marea Chinei de Sud.

Imaginile din satelit au arătat că o machetă la scară naturală a unui portavion american şi cel puţin două distrugătoare de rachete ghidate din clasa Arleigh Burke au fost construite în ceea ce pare a fi un nou poligon de tragere în deşertul Taklamakan.

Imaginile au arătat, de asemenea, un sistem de şine cu o lăţime de 6 metri pe care era montată o ţintă de mărimea unei nave, despre care experţii spun că ar putea fi folosită pentru a simula o navă în mişcare.

Complexul a fost folosit pentru testarea rachetelor balistice, a raportat Institutul Naval al SUA, citând compania de informaţii geospaţiale All Source Analysis.

Ministerul Apărării din China nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO