Eveniment

Apatie la vot la alegerile parlamentare din Colegiul 1 al Capitalei

17.01.2010, 23:10 24

Locuitorii Colegiului 1 din Bucuresti au ignorat in buna masuraalegerile parlamentare partiale de ieri, in care tanarul HonoriusPrigoana (PD-L), 21 de ani, s-a infruntat cu liberalul Radu Stroe,60 de ani.
Pana ieri la orele 14.00, doar 16,3% din cei 40.000 de locuitori aisectorului 1 venisera la vot, iar estimarile erau ca pana lainchierea urnelor doar o treime dintre acestia vor vota. Laalegerile parlamentare din 2008, in toate colegiile din Bucurestivotasera pana la aceeasi ora 15,8% din alegatori, in Capitala fiindinregistrata de regula o medie a prezentei la vot mai mica decat intara.
Prigoana si Stroe si-au disputat ieri locul de deputat ramas vacantdupa demisia din Parlament a fostului presedinte al CamereiDeputatilor Bogdan Olteanu, care a devenit vicepresedinte alBNR.
Candidatura lui Honorius Prigoana, fiul cel mare al deputatuluiPD-L Silvoi Prigoana, care controleaza grupul Rosal, a nascut multavalva pentru ca provine dintr-o familie cu foarte multi bani,intrarea sa in cursa fiind interpretata ca "o rasplata" pentrucontributia financiara la campania prezidentiala a lui TraianBasescu. Honorius a lucrat la sediul de campanie al lui Basescu intimpul prezidentialelor, dar si la campania de la europarlamentarea Elenei Basescu, fiica cea mica a sefului statului.
Radu Stroe este un liberal cu state vechi, care a ratat insaintrarea in Parlament in 2008. Este un adversar al lui TraianBasescu si a fost sustinut si de PSD care nu a avut candidat.
In Capitala va incepe in scurt timp o noua competitie electorala,in locul de deputat in sectorul 4 lasat vacant de Daniela Popa,presedintele PC, care a devenit membru in CSA. Locul de deputateste dorit de Codrut Seres (PC), care are sanse sa castige, devreme ce sectorul 4 este "controlat" de primarul Cristian PopescuPiedone, un lider al PC. Partidele nu au anuntat inca propunerilede candidati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO