Eveniment

Apel cu mărire de pedeapsă: Dinel Staicu, condamnat la 12 ani de închisoare în dosarul fraudării BIR

Autor: Lupasteanu Catalin

16.12.2010, 17:51 35

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, joi, pe Dinel Staicu la 12ani de închisoare în dosarul fraudării Băncii Internaţionale aReligiilor, majorând astfel pedeapsa de patru ani de închisoareprimită de acesta la Judecătoria Sectorului 4, informeazăMediafax.

Tot la 12 ani de închisoare a fost condamnat de TribunalulBucureşti şi fostul preşedinte al Băncii Internaţionale aReligiilor (BIR) Ion Popescu, la Judecătoria Sectorului 4 acestaprimind o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare, îndosarul în care este acuzat de o fraudă de cinci milioane deeuro.

Alături de aceştia au primit pedepse de câte şase ani deînchisoare cu executare Radian Răceală şi Viorica Duţu, TribunalulBucureşti majorând astfel pedepsele de trei ani de închisoare cususpendare aplicate de instanţa de fond.

Decizia Tribunalului Capitalei nu este definitivă, putând ficontestată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Pedepsele vin după ce cei doi au făcut apel faţă de o decizieanterioară a Judecătoriei Sectorului 4, prin care aceştia au fostcondamnaţi la patru ani de închisoare cu executare şi plata a pesteopt milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO