Eveniment

Apple a plătit o amendă de 12,3 milioane de dolari către bugetul de stat al Rusiei, după ce o instanţă din Moscova a găsit gigantul tehnologic american vinovat de abuz de poziţia sa dominantă în App Store

Apple a plătit o amendă de 12,3 milioane de dolari...

Autor: Ştefan Stan

22.01.2024, 18:58 76

Apple a plătit o amendă de 1,18 miliarde de rupii (12,3 milioane de dolari) către bugetul de stat al Rusiei, după ce o instanţă din Moscova a găsit gigantul tehnologic american vinovat de abuz de poziţia sa dominantă pe piaţa App Store, a anunţat luni autoritatea de supraveghere anti-monopol din Rusia, scrie FT. 

Banii folosiţi pentru această plată vor merge direct la bugetul rus, a precizat Serviciul Federal Anti-Monopol. Banii vor spori visteria Kremlinului într-un moment în care guvernul preşedintelui Vladimir Putin strânge toate fondurile pe care le poate pentru a susţine cheltuielile record în domeniul apărării pentru efortul său de război din Ucraina.

Apple nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Instanţa a decis în noiembrie că Apple a interzis dezvoltatorilor de aplicaţii iOS să îşi informeze clienţii că pot plăti achiziţiile în afara App Store.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO