Eveniment

Aproximativ 200 de persoane protestează la Alba Iulia cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu

Autor: Mediafax

15.01.2012, 13:33 179

Aproximativ 200 de persoane participă, duminică, la un marş de protest pe străzile municipiului Alba Iulia, faţă de situaţia socială şi economică din România şi cer demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului condus de Emil Boc.

Aproximativ 150 de protestatari s-au adunat, în jurul orei 12.00, la marginea Parcului Cetăţii din Alba Iulia, în urma unor mesaje transmise, în ultimele zile, pe reţelele de socializare.

Oamenii au steaguri şi eşarfe tricolore, dar şi pancarte cu mesaje precum "Jos mafia Băsescu-Boc", "Jos diktatorul, criminal incult, mitocan".

Un grup de tineri poartă un banner alb cu mesajul "Deşteaptă-te române/Cântă toată România/ Că e altă zi sub soare/Să împărţim sărăcia".

Ulterior, protestatarii au pornit într-un marş spre Catedrala Reîntregirii pentru a se ruga pentru viitorul României.

Pe drum, oamenii au scandat lozinci precum "Nu vă fie frică şi Băsescu pică", "Arafat, Arafat, Alba e cu tine", "Hoţii, hoţii", "Piticu şi cu chioru au umilit poporul".

Unul dintre protestatari a declarat că prin această acţiune vor să ia atitudine faţă de "dictatura actualei puteri" şi să îşi exprime nemulţumirea faţă de situaţia economică şi socială din România, dar şi faţă de faptul că reprezentanţii puterii "au început să lovească într-un sistem care funcţiona foarte bine în România: SMURD".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO