Eveniment

ARIS vede investitii straine mai mici decat Vosganian

25.08.2008, 18:05 18

Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) si-a revizuit previziunile privind valoarea investitiilor straine directe atrase de Romania in acest an, de la 7 mld. euro la 8 mld. euro, prognoze care sunt insa sub estimarile ministrului finantelor Varujan Vosganian, de
10 mld. euro.
"Conform datelor furnizate de BNR, valoarea investitiilor straine directe in primul semestru este de 4,75 mld. euro. Aceasta evolutie pozitiva a fluxului investitional a stat la baza revizuirii estimarilor ARIS pentru anul in curs. Tinand cont de cifrele oficiale pentru perioada ianuarie - iunie 2008, preconizam ca pana la finele acestui an valoarea investitiilor straine directe va depasi 8 mld. euro", a declarat vicepresedintele ARIS, Monica Barbuletiu.
Avand in vedere aceste cifre, oficialul ARIS a precizat ca Romania isi mentine si isi consolideaza pozitia de lider in atragerea investitiilor straine directe in Europa de Sud-Est.
Ministrul finantelor a declarat la finele saptamanii trecute ca Romania ar putea inregistra in acest an investitii straine directe in valoare de peste zece miliarde de euro, o valoare record.
Potrivit ARIS, domeniile care au atras si in acest an cel mai mare numar de proiecte de investitii au ramas industria auto si de componente auto, industria materialelor de constructii - avand in vedere boomul inregistrat in sectorul imobiliar -, domeniul IT, industria electronica, industria lemnului, sectorul energiei neconventionale si cel al serviciilor. In 2007, Romania a atras investitii straine de sapte miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO