Eveniment

Armata israeliană a cerut evacuarea locuitorilor din Khan Younis, al doilea oraş ca mărime din Gaza

Armata israeliană a cerut evacuarea locuitorilor din...

Autor: Cosmin Pirv

10.12.2023, 09:00 341

Armata israeliană a îndemnat locuitorii unei mari părţi din Khan Younis, al doilea oraş ca mărime din Fâşia Gaza, să se evacueze în zona Al-Muwasi, precum şi la adresele indicate pe o hartă interactivă a IDF, scrie CNN.

„Solicitarea pentru rezidenţi este de a se deplasa în zona Al-Muwasi, precum şi la adresele actualizate în harta interactivă a FDI publicată săptămâna trecută”, potrivit Forţelor de Apărare ale Israelului.

Anterior, IDF a emis ceea ce a numit „un apel urgent” pentru ca civilii să părăsească o mare parte din Khan Younis şi din jurul acestuia, unde se desfăşoară lupte crâncene.

Într-o postare pe platforma X, un purtător de cuvânt al IDF a îndemnat locuitorii din „cartierele Al-Katiba, Al Mahatta şi centrul oraşului” să evacueze.

„Vă invităm să părăsiţi urgent locul în care vă aflaţi şi să vă îndreptaţi spre adăposturile cunoscute la vest de Khan Younis”, a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO