Eveniment

Atanasiu: Ford va atrage alti doi mari producatori auto

17.03.2008, 18:47 21

Venirea companiei Ford in Romania a atras mai multi investitori din domeniul industriei automobilelor, iar alti doi constructori puternici din lume se pregatesc sa vina in tara, a declarat ieri presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.
"Vreau sa remarc un lucru. Venirea Ford la Craiova a insemnat venirea foarte multor investitori din domeniul industriei auto in Romania. E o goana dupa spatii de productie sau dupa terenuri amplasate care sa aiba acces la utilitati si care sa fie amplasate in localitati in care exista o forta de munca cu calificare corespunzatoare si cred ca dezvoltarea industriei auto in Romania va cunoaste un ritm foarte accelerat in urmatoarea perioada de timp", a spus Atanasiu la Alba Iulia.
Seful AVAS a mentionat ca Ford nu va fi singura mare companie care va produce automobile in Romania si exista alte doua firme puternice, de prim rang, care se pregatesc sa vina in tara.
"Va spun ca e un mare succes pentru Romania sa devina unul dintre cei mai mari producatori de autoturisme din estul Europei, fiindca este o industrie cu valoare adaugata mare, o industrie care antreneaza foarte multa forta de munca calificata si bine platita si din acest punct de vedere romanii se vor bucura sa treaca de la epoca lohnului la epoca unei industrii cu valoare adaugata mare in care calificarea trebuie sa fie superioara si plata pe masura", a afirmat Atanasiu. El nu a dorit sa faca publice numele celor doua firme constructoare de automobile care vor sa investeasca in Romania, deoarece nici acestea nu vor sa isi faca inca public planul.
Atanasiu a mentionat ca cel mai probabil in vara acestui an cele doua companii vor veni sa se prezinte in Romania si sa-si declare intentiile.
Pana in prezent si-au exprimat intentiile de a investi in Romania grupul german Daimler, producatorul Mercedes, si constructorul japonez Mitsubishi. In timp ce Daimler a anuntat ca vizeaza Romania si Polonia pentru o unitate de productie, oficialii Mitsubishi au anuntat ca sunt interesati de zona Campulung, unde a functionat uzina Aro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO