Eveniment

ATE Bank primeste 10 mil. euro de la IFC pentru IMM-uri

17.04.2008, 20:32 15

Intreprinderile mici si mijlocii, inclusiv cele din sectorul de agribusiness, vor avea acces la finantari de pana la 10 milioane de euro prin cele 15 unitati ale bancii elene ATE Bank, care urmeaza sa primeasca un credit de la IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale.
La inceputul acestui an, IFC a devenit actionar minoritar al ATE Bank, alaturi de banca-mama din Grecia, prin convertirea in actiuni a unui imprumut de 7 mil. euro si prin participarea la o majorare de capital.
Noul credit, de 10 milioane de euro, este acordat pe sapte ani, cu o perioada de gratie de doi ani pentru plata ratelor. Astfel de finantari le permit bancilor sa acorde credite clientilor la costuri competitive.
Facilitatea ce va fi acordata de IFC se adreseaza si microintreprinderilor. Proiectul urmeaza sa fie supus aprobarii boardului institutiei pe 15 mai. IFC este unul dintre finantatorii traditionali ai bancilor care se adreseaza sectorului intreprinderilor mici si mijlocii.
In aceasta perioada urmeaza sa fie aprobat si o linie de credit de 30 de milioane de euro cu ajutorul careia Banca Transilvania va putea continua programele sale de finantare a IMM-urilor.
ATE Bank este fosta Mindbank, infiintata in 1990 si preluata anul trecut de Banca Agricola a Greciei - ATE, pe care statul o controleaza cu o participatie de 77%, restul actiunilor fiind listate. Banii de la IFC ar urma sa sustina intrarea ATE Bank pe segmentul finantarii sectorului de agribusiness. De asemenea, banca va putea sa-si creasca vizibilitatea pe piata si sa se dezvolte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO