Eveniment

Austriecii schimba seful de la Astra-Uniqa

27.11.2007, 19:46 15

Radu Mustatea, directorul general al Astra-Uniqa, una dintre cele mai mari companii de pe piata asigurarilor, urmeaza sa fie inlocuit din functie, potrivit unor surse apropiate companiei.
Acestea afirma ca, cel mai probabil, actionarii Astra-Uniqa vor recruta un nou sef in cursul acestei saptamani, dupa ce au angajat in urma cu o luna si jumatate una dintre cele mai mari firme de head-hunting de pe piata locala. Noul director general al Astra-Uniqa, sustin sursele citate, ar putea fi un manager din domeniul bancar.
Mustatea, 40 de ani, a fost numit la conducerea Astra-Uniqa, companie controlata de grupul austriac Uniqa si de omul de afaceri Dan Adamescu, la sfarsitul lunii iunie 2006. Mustatea l-a inlocuit pe italianul Gugliemo Frinzi, care a stat, la fel ca actualul sef al Astra, doar un an in companie. Inainte de aceasta, Mustatea a fost timp de un an director de vanzari al asiguratorului.
Seful Astra-Uniqa a intrat in industria asigurarilor in urma cu 14 ani. A fost inspector si sef de sucursala la Ardaf, dupa care a lucrat in conducerea Provitas, o societate captiva a Bancii Religiilor si AGI.
Contactati de ZF, oficialii Astra-Uniqa au negat aceasta informatie. "Informatia nu are nicio baza. Nu s-a luat nicio hotarare in acest sens", au declarat reprezentantii companiei de asigurari.
Astra-Uniqa, numarul opt pe piata asigurarilor, a incheiat primele trei trimestre cu o pierdere de 4,2 milioane de euro, dupa ce in aceeasi perioada din 2006 a obtinut un profit de 0,3 milioane de euro.
Afacerile companiei au crescut cu 13% in primele noua luni, la 82 de milioane de euro, in conditiile in care intreaga piata a asigurarilor a inregistrat o crestere de 30%. Astra-Uniqa este listata pe piata RASDAQ a BVB si are o valoare de 157 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO