Eveniment

Autorităţile britanice au pus ochii pe TikTok şi au sancţionat gigantul chinez cu 12,7 milioane de lire sterline pentru încălcarea protecţiei datelor

Autorităţile britanice au pus ochii pe TikTok şi au...

Autor: Petru Mazilu

04.04.2023, 14:00 37

TikTok a fost amendat de autorităţile din Marea Britanie cu 12,7 milioane de lire sterline pentru încălcarea regulilor privind protecţia datelor, potrivit Sky News.

Compania care deţine TikTok a fost amendată pentru încălcarea legii privind protecţia datelor, inclusiv pentru utilizarea datelor personale ale copiilor cu vârsta sub 13 ani fără consimţământul părinţilor.

Biroul Comisarului pentru Informaţii din Marea Britanie a stabilit că aplicaţia video deţinută de chinezi nu a făcut suficient pentru a verifica cine utilizează platforma sau pentru a elimina conturile copiilor.

În replică, TikTok a spus că nu este de acord cu amenda. Compania va analiza decizia şi va stabili paşii de urmat, au precizat reprezentanţii TikTok.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO