Eveniment

Basescu ii scrie lui Nastase pe tema BEI

17.01.2003, 00:00 26

Primarul general al Capitalei, Traian Basescu, a trimis ieri o noua scrisoare deschisa premierului Adrian Nastase, in care ii solicita din nou o intrevedere pentru a rezolva "criza" creditelor BEI si BERD pentru Bucuresti.
"Am decis sa va scriu dupa intalnirea de miercuri, cu prefectul Capitalei, Gabriel Oprea, pe care l-ati mandatat sa reprezinte Guvernul. Pe parcursul discutiei mi-am dat seama ca, de fapt, in schimbul solicitarii mele de a discuta constructiv, dumneavoastra mi-ati oferit ca partener de dialog un fel de A¤reportofonAY, incapabil sa judece, care repeta obsesiv fraze pe care le mai auzisem rostite de dl Marian Vanghelie, de dumneavoastra personal sau de dl Doru Giugula", se arata in scrisoare. "Refuzul colegilor dumneavoastra de a asculta si accepta argumente bazate pe studii stiintifice si pe planificarea pe termen mediu si lung a dezvoltarii si modernizarii orasului ma face sa cred ca in PSD este dificil sa gasesti un personaj care sa se poata ridica deasupra intereselor proprii sau de partid, in favoarea rezolvarii unor mari probleme ale locuitorilor din Bucuresti si nu numai", scrie Basescu.
Primarul i-a cerut lui Nastase sa stabileasca o intalnire "pentru o discutie serioasa si fara prejudecati politice, cu privire la rezolvarea crizei creditelor BEI si BERD pentru Bucuresti" si il asigura pe premier ca este posibila mentinerea finantarilor aprobate de banci in 2000 si 2002 si, in acelasi timp, obtinerea unor noi finantari pentru programe de modernizare a strazilor secundare in 2003. "Sper ca veti fi capabil sa puneti mai presus de interese mici de partid sau de incompatibilitati de ordin personal, care ne privesc reciproc, interesele cetatenilor Capitalei", incheie primarul general.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO