Eveniment

Berceanu: Romania va achita 51 mil. euro pentru podul Calafat-Vidin

28.06.2006, 20:12 13

Romania are de achitat 51 mil. euro pentru conectarea infrastructurii rutiere si feroviare existente la estacada podului Calafat de pe malul romanesc, potrivit lui Radu Berceanu, ministrul transporturilor, constructiilor si turismului.
Lucrarile de constructie a podului rutier si feroviar dintre Calafat si Vidin vor fi finalizate cel mai tarziu la sfarsitul anului 2010, cu investitii totale de 317 mil. euro.
Guvernul Romaniei va asigura 15 mil. euro din suma totala cu care va participa partea romaneasca, restul fondurilor urmand sa fie asigurate prin Programul ISPA. Bulgaria va asigura fonduri totale de 266 mil. euro din bugetul de stat, prin programul ISPA, si finantari de la agentiile germana si franceza de dezvoltare, Kreditanstalt fur Wiederaufbau - KfW, respectiv Agence Francaise de Development.
La 4 iulie va fi finalizat la Bucuresti acordul cu privire la procedurile de lucru, urmand ca la 15 septembrie, dupa ratificarea acordului in parlamentele celor doua tari, sa fie deschise plicurile cu ofertele celor cinci firme de pe lista scurta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO