Eveniment

Big 4 pe mana romanilor: Toader preia sefia KPMG

Big 4 pe mana romanilor: Toader preia sefia KPMG

Serban Toader este primul senior partner roman din istoria de 13 ani a KPMG

07.06.2007, 19:45 79

Victor Kevehazi (51 de ani) va pleca de pe pozitia de senior partner al biroului KPMG Romania, fiind inlocuit de Serban Toader (36 de ani), a anuntat ieri compania de audit si consultanta.
Kevehazi, care a condus biroul KPMG Romania in ultimii 7 ani, va pleca in octombrie din tara, pentru a prelua o functie inalta in conducerea globala a KPMG. El va lucra in SUA, conform unor surse din piata.
Astfel, toti cei patru conducatori ai companiilor de audit si consultanta din Big Four vor fi manageri romani, KPMG fiind ultima dintre cele patru companii care aveau un expat la conducerea operatiunilor. In prezent, afacerile Pricewaterhouse Coopes din Romania sunt conduse de Vasile Iuga (territorial senior partner), biroul Ernst& Young este condus de Camelia Horlaci (country managing partner), iar operatiunile Deloitte, de George Mucibabici (chairman).
Prin plecarea lui Kevehazi, Romania urmeaza trendul tuturor birourilor KPMG din lume, unde dupa o perioada de stabilire si consolidare a operatiunilor de catre un expat, acesta pleaca si face loc unui manager local din companie, care se instaleaza la conducere, au declarat pentru ZF reprezentanti ai KPMG Romania.
"Consider ca acum este timpul potrivit pentru o schimbare si cred ca plec de la KPMG din Romania intr-un moment in care firma este intr-o forma excelenta", a comentat Kevehazi anuntul companiei. Plecarea lui Kevehazi, au mai spus reprezentantii companiei, semnaleaza maturizarea operatiunilor locale ale KPMG, dar si ale pietei de audit si consultanta. In prezent, compania are trei linii principale de business: auditul (majoritar in veniturile companiei), consultanta fiscala si consultanta de afaceri (advisory).
Serban Toader, inlocuitorul lui Kevehazi, este primul sef roman din istoria de 13 ani a biroului KPMG din Romania. Toader a devenit partener al companiei (pozitie de conducere) in urma cu patru ani. KPMG a intrat oficial pe piata locala in 1994, iar Toader lucreaza in cadrul companiei din 1996.
Anul trecut, compania a obtinut o cifra de afaceri totala de 22,7 mil. euro, in crestere cu 36% fata de 2005. Piata totala de servicii de consultanta este estimata intre 100 si 300 mil. euro, in functie de componentele luate in considerare. De exemplu, doar piata de consultanta fiscala si audit este aproximata de cei de la KPMG la volumul de 100 mil. euro, cu perspective de crestere pe termen mediu si lung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO