Eveniment

Bilanţul ninsorii până acum: Camioane derapate, zeci de accidente şi copaci căzuţi

Bilanţul ninsorii până acum: Camioane derapate, zeci...

Autor: Departamentul Corespondenţi

28.11.2018, 09:45 90

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis, miercuri dimineaţa, că până la această oră nu au fost înregistrate situaţii grave deşi este avertizare meteorologică de vânt, ninsori viscolite, strat de zăpadă şi depuneri de gheaţă.

IGSU arată că, miercuri dimineaţa, în municipiul Bucureşti, pompierii au acţionat după ce un copac a căzut pe un autoturism şi pe carosabil, iar pe DN5, în localitatea giurgiuvenă Uzun, circulaţia rutieră s-a desfăşurat temporar îngreunat din cauza derapării a două autotrenuri.

Echipele administratorului de drum au intervenit şi au scos camioanele în afara părţii carosabile.

De asemenea, între localităţile Merişani şi Guruieni din judeţul Teleorman, un camion nu a mai putut urca o pantă şi a blocat parţial tronsonul de drum, iar la ora transmiterii acestei ştiri în zona intervin un echipaj al ISU Teleorman împreună cu reprezentanţi ai primăriei Merişani, pentru remedierea situaţiei.

Din cauza vântului puternic au fost închise porturile Midia, Mangalia, Constanţa, Agigea şi bara Sulina.

IGSU mai arată că aproximativ 4.900 de pompieri cu şenilate, autofreze, autospeciale pentru victime multiple sau alte maşini cu capacitate de trecere mărită sunt pregătiţi să acţioneze în sprijinul populaţiei din zonele care pot fi afectate de fenomenele meteorologice periculoase prognozate în această perioadă.

Un număr de 17 judeţe (Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea), şi municipiul Bucureşti sunt sub atenţionare cod galben de vânt şi ninsori, până miercuri seara.

Reprezentanţii IGSU le transmit celor care se deplasează în zone montane să se intereseze asupra condiţiilor de drum, să aibă maşinile echipate corespunzător pentru zăpadă şi să manifeste prudenţă maximă.

În situaţia vântului puternic, IGSU recomandă populaţiei să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care au putea fi doborâţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO