Eveniment

Boc către FMI: Am ieşit din recesiune, dar fără şampanie

Boc către FMI: Am ieşit din recesiune, dar fără şampanie

Autor: Mediafax

25.07.2011, 14:28 394

România a ieşit din recesiune şi va menţine ritmul reformelor,deoarece nu este încă momentul de a sărbători cu şampanie,provocarea Guvernului fiind să nu facă "niciun pas înainte", săderuleze o politică prudentă şi să nu se întoarcă la populism, aspus, luni, premierul Emil Boc oficialilor FMI, informeazăMediafax.

Împreună cu ministrul Finanţelor, şeful Guvernului i-a primit,la Palatul Victoria, cu membrii delegaţiei Fondului MonetarInternaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

În faţa jurnaliştilor, Boc a avut cu oficialii străini o scurtădiscuţie în care le-a explicat că a dorit ca presa să aibă acces,pentru puţine minute, astfel încât să obţină "imagini noi" cudelegaţia FMI, şeful delegaţiei Fondului la Bucureşti, JeffreyFranks, spunând că este bine că jurnaliştii au putut intra,deoarece membrii delegaţiei şi-au schimbat garderoba.

"Am schimbat hainele de iarnă, acum le avem pe cele de vară", aspus Franks.

Premierul a continuat să discute în limba engleză cu membriidelegaţiei, spunând că, de la ultima vizită la Bucureşti a FMI,economia României a ieşit din recesiune şi a avansat "un pic".

"Desigur, nu este încă timpul de a ciocni şampanie şi asărbători. Obiectivul nostru este să menţinem ritmul reformelor, săevităm greşelile anului 2008 şi să consolidăm creşterea economică.Provocarea noastră constă în a nu face niciun pas înainte, să fimfoarte precauţi şi să nu ne întoarcem la populism", a spus Boc.

Franks l-a asigurat pe Boc că FMI apreciază eforturileGuvernului de a respecta programul convenit şi a creşte din punctde vedere economic. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO