Eveniment

BREAKING: Gabriel Resources anunţă oficial: Firma nu are bani să plătească suma de 10 mil. dolari acordată de tribunal către statul român. ”Compania are în acest moment disponibili aproximativ 2 mil. dolari, pe care ne aşteptăm să îi terminăm până în luna mai. Există un risc semnificativ ca o finanţare suplimentară să nu fie disponibilă”

”Imposibilitatea de a strânge fonduri în funcţie de necesităţi ar avea un impact negativ asupra situaţiei financiare a Societăţii şi asupra capacităţii acesteia de a-şi continua activitatea”

BREAKING: Gabriel Resources anunţă oficial: Firma nu...

Autor: Ştefan Stan

11.03.2024, 17:06 21936

Gabriel Resources a anunţat că, în prezent, compania dispune de fonduri disponibile de aproximativ 2,7 milioane de dolari canadieni (2,0 milioane de dolari americani) şi se aşteaptă ca acest sold să fie epuizat în cursul normal al activităţii până în mai 2024. Gabriel intenţionează să efectueze o analiză imediată a obligaţiilor sale financiare actuale şi viitoare şi a capacităţii de a obţine fonduri pentru a achita sumele de plătit.

După ce firma a pierdut la ICSID procesul prin care cerea despăgubiri de 6,7 mld. dolari de la Guvernului României, tribunalul a obligat Gabriel Resources să plătească României aproximativ 10 milioane de dolari în taxe şi cheltuieli de judecată.

Potrivit aceluiaşi comunicat al Gabriel Resources, Compania continuă să analizeze hotărârea împreună cu consilierii săi juridici pentru a-şi evalua opţiunile, inclusiv pentru a contesta decizia prin intermediul procesului de anulare prevăzut de Convenţia ICSID.

În pofida acestei revizuiri, Gabriel va avea nevoie de finanţare suplimentară în al doilea trimestru al anului 2024 pentru a continua activităţile pe termen mai lung (care pot include, după caz, costurile oricărei proceduri potenţiale de anulare) şi pentru scopuri generale de capital de lucru.

”Există un risc semnificativ ca o finanţare suplimentară suficientă să nu fie disponibilă pentru Societate în condiţii acceptabile sau deloc. Imposibilitatea de a strânge fonduri în funcţie de necesităţi ar avea un impact negativ asupra situaţiei financiare a Societăţii şi asupra capacităţii acesteia de a-şi continua activitatea”.