Eveniment

BREAKING! Kievul, zguduit de explozii după atacuri cu rachete, la o zi după ce Putin a acuzat Ucraina de terorism

BREAKING! Kievul, zguduit de explozii după atacuri cu...

Autor: Dorin Oancea

10.10.2022, 10:13 2363

Mai multe victime au fost înregistrate în această dimineaţă în Kiev, capitala ucraineană, în urma "mai multor explozii", au anunţat serviciile de urgenţă din regiune. Alte oraşe atacate cu rachete sunt Dnipro, Zaporojie, Lviv şi Ternopil.

"În jur de cinci" persoane au murit după ce patru rachete au lovit luni dimineaţă capitala Ucrainei, Kiev, potrivit unui oficial ucrainean.

Anton Gerashchenko, un consilier al ministrului ucrainean de Interne, a precizat, de asemenea, că 12 persoane au fost rănite în urma atacurilor.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a confirmat că loviturile au lovit cartierele Shevchenkivskyi şi Solomianskyi din oraş şi a sfătuit locuitorii să se adăpostească.

Imaginile şi videoclipurile de pe reţelele de socializare arată fumul care se ridică deasupra clădirilor din mai multe părţi ale Kievului.

Capitala a fost supusă unor bombardamente grele la începutul războiului, dar în ultimele luni a fost un calm relativ.

Un consilier al preşedintelui a scris pe Twitter, numind din nou Rusia un stat terorist, publicând fotografii cu clădiri în flăcări."

De asemenea, luni dimineaţă s-au înregistrat explozii în Dnipro şi Zaporojie.

Presa locală raportează explozii şi în Lviv şi Ternopil.

"O clădire rezidenţială cu mai multe etaje a fost distrusă din nou. Există victime", a postat guvernatorul regiunii Zaporojie, Oleksandr Starukh, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Serviciile de urgenţă se află la faţa locului, a adăugat el. Zaporojie a fost lovită în mod repetat în ultimele săptămâni, zeci de persoane fiind ucise.

Între timp, a fost o "noapte de atacuri masive" în regiunea Dnipropetrovsk, potrivit unei actualizări din partea guvernatorului regiunii, Valentyn Reznichenko, care acuză Rusia de bombardarea mai multor regiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO