Eveniment

Britanicii de la Modus Properties investesc 400 mil. euro in spatii comerciale

07.02.2006, 20:53 22

Compania britanica Modus Properties doreste sa deruleze in zona de nord-vest a municipiului Bucuresti, in parteneriat cu o firma romaneasca, un proiect de spatii comerciale cu o valoare totala de 280 mil. lire sterline (peste 400 mil. euro).

Proiectul denumit Coliseum va include circa 140.000 mp de spatii de retail, cu peste 200 de magazine, au anuntat reprezentantii companiei de dezvoltare imobiliara din Marea Britanie.

Potrivit Modus Properties, noul complex va cuprinde un hypermarket, un magazin de tipul "do-it-yourself", magazine de moda, cu articole sportive sau electrice.

"Modus a inceput deja sa negocieze cu potentiali chiriasi si intentioneaza sa inceapa lucrul la detaliile de design in a doua parte a anului 2006, urmand ca lucrarile de santier sa debuteze in primavara anului viitor", spun oficialii firmei britanice. De asemenea, centrul va include un cinematograf, restaurante, baruri, cafenele si spatii de petrecere a timpului liber. Clientii Coliseum vor avea la dispozitie parcari cu o capacitate de 6.000 de locuri.

Dezvoltatorii complexului vor aloca fonduri si pentru modernizarea si extinderea infrastructurii de transport din zona, prin construirea unei sosele si a unor linii de tramvai, cu o lungime de trei kilometri, pentru facilitarea accesului din zona centrala a Capitalei.

Reprezentantii Modus sustin ca Romania este o locatie ideala pentru un nou proiect derulat de companie, in conditiile in care Bucurestiul este una din primele sase capitale europene, dupa Londra, Paris, Berlin, Madrid si Roma, raportat la numarul de locuitori.

"Credem ca Bucurestiul este una dintre cele mai atractive locatii pentru extinderea retailerilor internationali", a afirmat Brendan Flood, managing director la Modus Properties.

Partenerul firmei britanice pentru proiectul Coliseum este firma Nova Imobiliare din Bucuresti, care inchiriaza si subinchiriaza bunuri imobiliare.

Compania Modus Properties, infiintata in 1991 cu sediul principal in Manchester, are activitati in special pe piata imobiliara britanica.

Portofoliul companiei cuprinde ansambluri rezidentiale, cladiri de birouri, lucrari de modernizare a oraselor.

Firma dezvolta, proiecteaza, construieste si asigura servicii de management si marketing in domeniul imobiliar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO