Eveniment

Bucureştenii s-au îmbulzit să petreacă Halloween-ul în cluburile din Capitală: “Am refuzat 400 de rezervări din lipsă de locuri” - GALERIE FOTO

Bucureştenii s-au îmbulzit să petreacă Halloween-ul în cluburile din Capitală: “Am refuzat 400 de rezervări din lipsă de locuri”

Halloween

Autor: Mirabela Tiron

30.10.2011, 14:18 786

Cluburile din Capitală în care s-au organizat petreceri tematice de Halloween cu o zi mai devreme au fost pline, proprietarilor intrându-le în cont câteva mii de euro într-o singură noapte.

"Am refuzat 400 de persoane în clubul Old City de pe Lipscani din cauză că aveam déjà toate locurile rezervate cu câteva zile înainte pentru petrecerea de Halloween.

Cred că în total au intrat ieri în club 1000 de persoane datorită acestui eveniment, cererea fiind mult mai mare faţă de o sâmbătă normală", a declarat Ada Cabac, directorul de relaţii publice al clubului Old City din Centrul Vechi şi a pub-ului cu acelaşi nume de pe strada Franceză.

Ea a mai precizat că încă 200 de clienţi care au vrut să îşi facă rezevări în pub-ul Old City de pe strada Franceză au fost refuzaţi, din lipsă de locuri. Ea nu a dorit să ofere date legate de suma lăsată de clienţi pe consumaţie.

Dacă se ia în calcul o sumă de 50-100 de lei pe client, încasările clubului Old City s-ar fi putut ridica la 50.000-100.000 de lei (12.000 de euro- 24.000 de euro) în noaptea de Halloween.

Anul trecut cifra de afaceri a clubului Old City de pe Lipscani şi a pub-ului cu acelaşi nume de pe strada Franceză (înregistrate pe firma Lipscani Beer Garden) s-a ridicat la 1,2 milioane de lei (286.000 de euro), iar profitul la circa 61.000 de lei (14.500 euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Sărbătoarea împrumutată de peste ocean a rotunjit veniturile proprietarilor de cluburi şi pub-uri, care s-au întrecut în oferte de petreceri tematice pentru a-i atrage pe clienţi.

Cu dovleci luminaţi în geamuri şi angajaţi costumaţi în monştri, scheleţi şi vrăjitoare dar şi afişe care prezentau oferta de distracţie, o parte dintre localurile unde s-a organizat o petrecere tematică au perceput taxă de intrare, ce a variat între 10 şi 30 de lei de persoană.

În restaurantele şi puburile din centrul istoric al Capitalei sunt 4000 de locuri disponibile, mare parte în cluburile de noapte, peste 20 de unităţi.

Mihai Cracoveanu, directorul de relaţii publice al clubului El Dictador din Centrul Vechi al Capitalei, a spus că ieri seară, când s-a organizat petrecerea de Hallooween clubul a fost plin.

"Anul acesta petrecerea de Hallloween s-a organizat sâmbătă, când de obicei, clubul este plin. Aşa a fost şi ieri seară. Însă atmosfera a fost diferită. În medie un client consumă în valoare de 80 de lei pe noapte, clubul nostru targetând clienţi cu venituri medii", a declarat el.

Întrebat de ZF ce venituri a obţinut clubul în noaptea în care s-a sărbători Halloween-unul, Cracoveanu a declarat că nu poate face publică această cifră, din motive de confidenţialitate. Capacitatea grupului de cluburi El Comandante- El Dictador- Obey este de 1400 de locuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO