Eveniment

Bugetarii cu tichete de masa raman cu ele

19.09.2007, 18:46 28

Acordarea tichetelor de masa nu va fi extinsa anul viitor la alte categorii de personal bugetar, angajatii din acest sector care primesc in prezent tichete urmand sa beneficieze in continuare de acest drept, a precizat premierul Calin Popescu-Tariceanu dupa sedinta de guvern de ieri.
Masura este cuprinsa in Ordonanta de Urgenta privind unele masuri financiar-fiscale in domeniul asigurarilor sociale de sanatate si reglementari in domeniul cheltuielilor de personal, aprobata ieri de Executiv.
Tariceanu a spus ca nu exista resurse bugetare pentru a sustine extinderea acordarii tichetelor de masa si la alte categorii de personal bugetar, avand in vedere ca numarul personalului din acest sector a crescut cu 24% in ultimii trei ani, iar cheltuielile de personal au crescut cu circa 97 %, prin majorarile succesive care au fost acordate.
"Nu este vorba de o decizie de a elimina aceste tichete. Practic, a fost decalat termenul de aplicare a acestei decizii, tinand cont de cresterea substantiala a numarului de salariati din institutiile publice si de cresterea nivelului de salarizare", a spus premierul.
El a subliniat ca astfel se mentine situatia actuala, cand doar institutiile finantate din venituri extrabugetare pot acorda tichete de masa salariatilor.
La randul sau, ministrul muncii Paul Pacuraru a declarat ca restrictia in aplicarea legii privind acordarea tichetelor de masa de catre institutiile publice nu este o noutate, aceasta fiind reglementata constant, an de an, prin legile bugetare anuale pana in anul 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO