Eveniment

Business MAGAZIN. Bogdan Hebean a lăsat în urmă Orange şi Nexans pentru a prelua conducerea companiei Realworld Eastern Europe, care dezvoltă şi livrează soluţii de gestionarea mentenanţei şi de digitalizare. „Nu mi-am propus vreodată să îmi construiesc o carieră în domeniul IT. Cred că pur şi simplu m-am lăsat purtat de val”

„Nu mi-am propus vreodată să îmi construiesc o carieră în domeniul IT. Cred că pur şi simplu m-am lăsat purtat de val şi viaţa m-a purtat până în acest punct. Îmi place foarte mult ceea ce fac şi nu regret niciun moment alegerile făcute în viaţă.”

Bogdan Hebean, Managing Director, Realworld Eastern Europe

Autor: Alexandra Cepăreanu

11.12.2022, 15:57 143

După 20 de ani de experienţă în companii precum Orange România şi Nexans, Bogdan Hebean şi-a adăugat anul acesta în CV primul rol de Managing Director din cariera sa. Cu ce responsabilităţi vine la pachet  funcţia în cadrul Realworld Eastern Europe, companie axată pe dezvoltarea şi livrarea de soluţii de gestionare a mentenanţei şi de digitalizare?

„Rolul actual a venit cu mai multe responsabilităţi decât m-aş fi gândit. În ultimii 10 ani am fost implicat doar în zona de gestionare a relaţiilor cu partenerii externi şi cu clienţii, iar acum, pe lângă acest aspect, sunt foarte implicat în organizarea internă, în procesul de gestionare a echipelor, precum şi în zona de asigurare a echilibrului între acţionari şi angajaţi. Cred foarte mult în echipa de management pe care o avem în prezent şi consider că avem toate ingredientele să depăşim cu bine provocările externe”, a spus Bogdan Hebean, numit la începutul anului 2022 în fruntea companiei Realworld Eastern Europe, care dezvoltă şi livrează soluţii de gestionare a mentenanţei şi de digitalizare.

În prezent, în cadrul companiei cu afaceri de circa 3,2 mil. euro (peste 15,9 mil. lei) în 2021, în creştere cu 7% faţă de anul precedent, lucrează o echipă de 51 de angajaţi şi colaboratori, dar businessul are în continuare poziţii deschise, având ca obiectiv să ajungă la o echipă de 55 de angajaţi la finalul anului 2022. Când vine vorba de atributele unui bun lider, Bogdan Hebean consideră că printre acestea trebuie să se regăsească curajul şi interesul pentru binele comun. „La începutul lunii noiembrie am demarat un program de dezvoltare pentru viitorii lideri ai organizaţiei. Fiecare lider e diferit, însă cred că numitorul comun este faptul că trebuie să gândească pentru interesul comun. Un lider trebuie să ia decizii curajoase, să-şi asume riscuri şi mai ales să nu-i fie frică de eşec. Iar în acest moment consider că dispunem de o echipă de o calitate peste medie în interiorul companiei şi suntem foarte selectivi cu noii angajaţi.”

Despre propriile greşeli, Bogdan Hebean spune că „au fost multe”, dar nu şi grave, însă, tocmai din acest motiv, curajul nu trebuie să se piardă niciodată. „Nu îmi aduc acum aminte de anumite greşeli. Cu siguranţă că au existat, însă probabil că nu au fost atât de grave. Cred că la începutul carierei eram extrem de repezit şi de multe ori luam decizii în pripă. Chiar şi aşa însă, sfatul meu pentru cei tineri este să aibă încredere în ei şi să nu le fie frică de eşec.” De asemenea, ne-a împărtăşit faptul că unul dintre „secretele” lui este că încearcă pe cât de mult poate să prevină apariţia crizelor. „Lucrăm pe foarte multe fronturi şi suntem mereu atenţi la noile provocări ale clienţilor noştri. Energia cred că vine de la mediul de lucru, dar şi de la cultura organizaţională pe care o promovăm şi o susţinem.”

Business MAGAZIN. Bogdan Hebean a lăsat în urmă Orange şi Nexans pentru a prelua conducerea companiei Realworld Eastern Europe, care dezvoltă şi livrează soluţii de gestionarea mentenanţei şi de digitalizare. „Nu mi-am propus vreodată să îmi construiesc o carieră în domeniul IT. Cred că pur şi simplu m-am lăsat purtat de val”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO