Eveniment

Care sunt dezinfectanţii din comerţ care omoară coronavirusul

Care sunt dezinfectanţii din comerţ care omoară...

Autor: Departamentul Social

02.03.2020, 17:39 1307

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a declarat, luni, la Marius Tucă Show, că gelurile dezinfectante din comerţ pot distruge noul coronavirus.

„Spălatul pe mâini 20 de secunde cel puţin, după care dacă vrei să pui şi soluţie pe bază de alcool este foarte bine. (...) Dacă sunt pe bază de alcool şi dacă le folosim, da, omoară coronavirusul, pentru că el este ucis de soluţii pe bază de alcool şi de soluţii pe bază de clor. Soluţiile din piaţă pentru dezinsecţia mâinilor sunt, de regulă, pe bază de alcool”, a spus Raed Arafat, la Marius Tucă Show.

Secretarul de stat a adăugat că măştile făcute dintr-un şerveţel de hârtie nu sunt la fel de eficiente precum cele profesionale.

„Masca are rolul de a-i proteja pe ceilalţi, dacă persoana este bolnavă. Pe linia medicală, măştile pe care le folosim au un nivel de protecţie mai ridicată”, a mai spus Arafat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO