Eveniment

Categoria de persoane care va fi testată integral pentru coronavirus în Bucureşti

Categoria de persoane care va fi testată integral pentru coronavirus în Bucureşti

Autor: Cosmin Pirv

10.04.2020, 12:52 223

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat vineri că intenţionează să cumpere 3.000 de teste pentru angajaţii din tranportul în comun, termoficare, iluminat public şi din servicii sociale. Acestea se vor adăuga celor 6.000 de teste comandate pentru personalul medical.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat vineri că proiectul care vizează achizţionarea de noi teste pentru coronavirus este unul dintre proiectele care vor fi dezbătute vineri în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care se desfăşoară pentru prima dată îm sistem online.

„Un proiect important prevede testarea angajatţlor care nu au cum să stea acasă. Pe lângă cadrele medicale, pentru care am lansat deja o comandă de teste PCR, în număr de 6.000, vom achiziţiona 3.000 de teste pentru angajaţii din transportul public în comun, termoficare, iluminat public şi servicii sociale”, a declarat Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, aceşti angajaţi trebuie să facă aceste teste, întrucât în cazul în care ar fi infectaţi ar deveni vectori de transmitere a coronavirusului.

Un alt proiect supus dezbaterii vineri vizează copiii care riscă să rămână singuri acasă în această perioadă.

„Se referă la copiii care ar putea să rămână singuri acasă deoarece părinţii lor ori sunt medici în prima line în spitalele de boli infecţioase, ori ambii părinţi s-au contaminat şi trebuie să fie spitalizaţi minimum două săptămâni ori sunt, de asemenea, copiii unor angajaţi din servicii sociale care trebuie să rămână în izolare în această perioadă, în special cei care lucrează în cămineşle de seniori. Pentru aceşti copii care aşa cum spuneam este posibil să rămână singuri acasă şi pentru a nu ajunge la case de copii, ne-am gândit şi vă propun spre dezbatere acest proiect: să identificăm locaţii potrivite, prietenoase pentru aceştia, unde să li se asigure atât educaţie, realaxare, asistenţă medicală şi socială, hrană zilnică fireşte”, a mai spus Firea.

Un alt proiect vizează asigurarea de măşti şi halate de protecţie pentru medicii de familie din Bucureşti.

AFACERI DE LA ZERO