Eveniment

Cazul focoaselor de rachetă: Ruperea sigiliilor la trenul din Gara Giurgiu, sesizată sâmbătă la ora 15.30

Autor: Mediafax

17.07.2011, 12:30 116

Parchetul Militar Bucureşti a fostsesizat sâmbătă despre dispariţia lăzilor cu focoase pentru rachetă, informează ParchetulICCJ. Conform instituţiei, la un vagon din garnitura trenului careconţinea obiecte cu specific militar, transportate în baza unuicontract între societati private, sigiile aplicate erau rupte şiuşa glisantă deschisă.

Potrivit unui comunicat alParchetului ICCJ, sâmbătă Parchetul Militar al Tribunalului MilitarBucureşti a fost sesizat de către Inspectoratul Judeţean deJandarmerie Giurgiu că în cursul acelei zile, în jurul orelor15.30, lucrători ai Staţiei CFR Giurgiu Nord au constatat că la unvagon din garnitura trenului care conţinea obiecte cu specificmilitar, transportate în baza unui contract între societăţiprivate, sigiile aplicate erau rupte şi uşa glisantădeschisă.

Trenul se afla în Statia CFRGiurgiu pentru efectuarea formalităţilor vamale, iar din interiors-a constatat că lipseau patru lăzi cu dispozitivemilitare.

La faţa locului s-a deplasatechipa operativă împreună cu instituţiile abilitate, subcoordonarea procurorilor militari, pentru cercetări, adaugă sursacitată.

Patru lăzi în care se aflau câte16 focoase pentru rachete au dispărut dintr-un tren care transportaarmament de la Zărneşti spre Bulgaria, dispariţia fiind semnalatăîn Gara Giurgiu.

Potrivit unor surse judiciare,trenul venea de la o fabrică de armament din judeţul Braşov şi aveadestinaţia Bulgaria, iar transportul, care reprezenta export dearmament, era păzit de jandarmi.

Aceleaşi surse afirmă că focoaselenu conţineau explozibil.

Una dintre ipotezele luate încalcul este că furtul ar fi fost comis de către hoţi de fiervechi.

Purtătorul de cuvânt alInspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, comisar Mirela Gheţa,a declarat că poliţiştii giurgiuveni au instituit filtre rutiere întotul judeţul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO