Eveniment

Cazul Hardy Chauncey - Medicii din Giurgiu sunt acuzaţi de ucidere din culpă

Cazul Hardy Chauncey - Medicii din Giurgiu sunt acuzaţi de ucidere din culpă

Autor: Gândul

13.10.2011, 16:28 353

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu s-au sesizat din oficiu, în cursul zilei de astăzi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, de către personalul medical implicat în serviciile de asistenţă medicală în cazul sportivului Chauncey Hardy de la echipa de baschet CSS Giurgiu.

Sesizarea din oficiu s-a întemeiat pe concluziile Raportului de control al Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, care relevă nerespectarea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi a dispoziţiilor protocoalelor de transfer inter-clinic a pacientului, ce aparţin unităţii de primiri urgenţe din Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă Giurgiu, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Dosarul va fi preluat de Parchetul Tribunalului Giurgiu, superior ierarhic faţă de cel al Judecătoriei, dată fiind "complexitatea" cauzei, a dispus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO