Eveniment

Ce declara Ioan Niculae pentru ZF la 27 iulie 2010: "Îmi mut afacerile în Bulgaria. M-am săturat de măsurile guvernului şi de agresiunea serviciilor secrete împotriva oamenilor de afaceri"

Ce declara Ioan Niculae pentru ZF la 27 iulie 2010: "Îmi mut afacerile în Bulgaria. M-am săturat de măsurile guvernului şi de agresiunea serviciilor secrete împotriva oamenilor de afaceri"
05.01.2012, 17:06 705

"Nu mă surprind măsurile luate aproape zilnic de Guvern. Vreau să-mi mut din septembrie sediul social al companiei Interagro în Bulgaria. Până atunci toată legislaţia va fi tradusă în bulgară şi vom căuta un sediu", spunea în iulie anul trecut omul de afaceri Ioan Niculae, anchetat acum pentru "subminarea economiei naţionale".

"Prefer să dau 10% cotă unică şi să plătesc impozitele statului bulgar şi aici să dau doar impozitul pe teren şi clădiri. M-am săturat de măsurile luate de Guvern, dar şi de agresiunea fantastică a serviciilor secrete împotriva oamenilor de afaceri. Nu mai vreau să fiu ascultat la orice oră din zi şi din noapte doar pentru că sunt antreprenor român", declara la vremea respectivă Ioan Niculae, proprietarul Interagro, companie aflată în top 3 cele mai mari companii cu capital privat românesc în funcţie de cifra de afaceri.

Compania Interagro a finalizat 2010 cu afaceri de 386,1 mil. euro.

SRI a sesizat DIICOT cu privire la subminarea economiei naţionale în cazul firmei InterAgro a lui Ioan Niculae, în această cauză fiind cercetate penal 40 de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei şi ANRE.

Potrivit surselor citate de Mediafax, persoanele vizate în acest caz au fost monitorizate de Serviciul Român de Informaţii (SRI), care ulterior a sesizat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO