Eveniment

Ce ratare! Simona Halep pierde finala de la Roland Garros după ce a a condus cu 3-0 în setul 2 şi îi intrau toate loviturile

Ce ratare! Simona Halep pierde finala de la Roland Garros...

Autor: Andrei Pal

10.06.2017, 18:11 1459

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, ocupanta locului 4 în clasamentul WTA, a pierdut, sâmbătă, finala turneului de la Roland Garros (Franţa), dotat cu premii în valoare totală de 16.700.000 de euro. Românca se va afla, de luni, pe locul doi în ierarhia mondială.

Halep a fost învinsă, scor 6-4, 4-6, 3-6, pe Jelena Ostapenko (Letonia, 47 WTA), în două ore şi două minute. În primul set, deşi şi-a pierdut serviciul încă din start, Simona a reuşit să revină, iar soarta setului s-a decis în ultimul game, când sportiva din Constanţa a reuşit să facă break şi şi-a trecut în cont primul act, 6-4, în 38 de minute.

În actul secund, Halep s-a distanţat rapid la 3-0, după un break în game-ul al doilea, cu mingi de 4-0, dar s-a văzut egalată şi a cedat setul în contul Jelenei Ostapenko, scor 6-4, în 49 de minute. În decisiv, Simona a condus din nou, cu 3-1, cu break, însă a fost egalată de Ostapenko, care a reuşit să şi preia conducerea (4-3), după două break-uri. În final, sportiva letonă s-a impus, scor 6-3, în 35 de minute.

Pentru accederea în finala turneului parizian, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 1 milion de euro şi 1.300 de puncte în clasamentul mondial, iar, de luni, va fi locul doi în ierarhia WTA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO