Eveniment

Ce se mai întâmplă cu programul „Anghel Saligny”: Ministerul Dezvoltării a alocat judeţelor suma de 7,5 miliarde de lei

Ce se mai întâmplă cu programul „Anghel Saligny”:...

Autor: Petru Mazilu

11.05.2022, 08:16 41

Ministerul Dezvoltării anunţă că suma de 7,5 miliarde de lei din Programul „Anghel Saligny” a fost repartizată în judeţe pentru reţelele de distribuţie a gazelor naturale.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a anunţat că au fost finalizate repartizările pe judeţe ale fondurilor disponibile prin Programul naţional de investiţii „Anghel Saligny”. Este vorba despre investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale.

„70% dintre localităţile din România nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale. Trebuie să asigurăm serviciile publice de bază în cât mai multe localităţi, acesta a fost motivul pentru care Guvernul a creat Programul de investiţii <<Anghel Saligny>>, prin care vom racorda gospodăriile la reţeaua de apă, canalizare, gaze şi vom reabilita drumuri”, a explicat ministrul Dezvoltării.

Potrivit ministerului, criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unităţi administrativ-teritoriale dintr-un judeţ, numărul de locuitori, ponderea localităţilor unde gospodăriile nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale şi impozitul pe venit colectat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO