Eveniment

Ce spune Viorica Dăncilă după ce moţiunea de cenzură pentru demiterea guvernului a picat

Ce spune Viorica Dăncilă după ce moţiunea de cenzură...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

18.06.2019, 17:54 98

Viorica Dăncilă a declarat, după ce Parlamentul a respins moţiunea de cenzură, că rezultatul i-a întărit convingerea că PSD-ALDE este o alianţă puternică. Premierul a adăugat că votul la moţiune arată şi că opoziţia a tratat cu neseriozitate demersul pe care l-a avut.

„A fost tratată cu multă neseriozitate. În momentul în care depui o moţiune de cenzură trebuie să vii cu un program. În această moţiune am văzut superficialitate, jigniri, ceea ce demonstrează că nu a fost tratată cu seriozitate. 15 ministere ne-au spus, dar nu ne-au spus cum s-au gândit la 15, de ce nu 17, de ce nu 13?”, a afirmat Viorica Dăncilă, după respingerea moţiunii de cenzură în plenul reunit de marţi al Parlamentului.

Întrebată dacă rezultatul moţiunii îi întăreşte poziţia în fruntea Guvernului şi în partid, Dăncilă a răspuns: „Nu ştiu dacă acest lucru îmi întăreşte poziţia, dar îmi întăreşte convingerea că suntem o alianţă puternică. Mie îmi întăreşte încrederea în colegii de alianţă”.

Camera Deputaţilor şi Senatul au respins, marţi, în plenul reunit, moţiunea de cenzură depusă de partidele de opoziţie pentru demiterea Guvernului Dăncilă.

Din numărul total de parlamentari care este 465, au fost prezenţi 350. Au fost exprimate 210 voturi dintre care voturi „pentru” 200, voturi „împotrivă” 7, abţineri 3. Pentru ca moţiunea să fie adoptată erau necesare 233 de voturi „pentru”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO