Eveniment

Cea mai aşteptată listare la bursă din lume: Producătorul de cip-uri Arm din Marea Britanie speră să ajungă la o evaluare de 52 mld. dolari

Cea mai aşteptată listare la bursă din lume:...

Autor: Ştefan Stan

05.09.2023, 17:31 1954

Gigantul producător de cipuri Arm intenţionează să îşi stabilească un preţ de IPO cuprins între 47 şi 51 de dolari pe acţiune, potrivit unui document actualizat depus marţi, ceea ce ar obţine până la 4,9 miliarde de dolari pentru actualul său proprietar, SoftBank, şi ar evalua compania cu sediul în Marea Britanie la aproximativ 52 de miliarde de dolari.

Investitorii de bază, printre care Apple, Google, Nvidia, Samsung, Intel şi TSMC, au indicat că intenţionează să achiziţioneze acţiuni Arm în valoare de până la 735 milioane de dolari la preţul IPO, a precizat compania.

SoftBank, care a plătit 32 de miliarde de dolari pentru a achiziţiona Arm în 2016, va deţine în continuare 90,6% din producătorul de cip-uri în urma ofertei publice iniţiale, care ar trebui să fie finalizată săptămâna viitoare. Marţi, la New York, companiile îşi vor începe prezentarea în faţa investitorilor a acestei oferte publice, care se aşteaptă să fie una dintre cele mai mari din acest an.

De asemenea, printre cei 10 investitori de bază, care au fost numiţi pentru prima dată marţi, se numără producătorii de cipuri AMD şi MediaTek, precum şi Cadence şi Synopsys, care furnizează instrumente pentru proiectarea cipurilor.

Qualcomm, unul dintre cei mai mari producători de cipuri mobile din lume şi un client important al Arm, nu a fost inclus pe lista finanţatorilor strategici, într-un moment în care cele două companii sunt implicate în litigii legate de probleme legate de licenţierea proprietăţii intelectuale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO