Eveniment

Cel mai mare faliment imobiliar din Europa: Grupul Signa, cu active de 27 mld. euro, în spatele căruia se află miliardarul austriac Rene Benko, se prăbuşeşte vertiginos, producând mari pierderi băncilor şi investitorilor

Cel mai mare faliment imobiliar din Europa: Grupul Signa,...

Autor: Ştefan Stan

27.11.2023, 14:51 10744

Noi subsidiare ale grupului imobiliar austriac Signa sunt aşteptate să se declare în insolvenţă chiar în această săptămână, pe fondul unei crize tot mai mari în sectorul imobiliar european, scrie FT. 

Signa, care deţine clădirea Chrysler Building din New York, precum şi numeroase proiecte de profil înalt şi mari magazine în Germania, Austria şi Elveţia, este controlată de magnatul austriac Rene Benko.

Dificultăţile sale fac din acest grup cea mai mare victimă potenţială a prăbuşirii sectorului imobiliar, declanşată de cea mai mare creştere a costurilor de împrumut din istoria de 25 de ani a monedei euro, care a afectat cel mai mult Germania şi Suedia.

Signa nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Grupul, care îşi evaluează activele la 27 de miliarde de euro, este alcătuit din numeroase filiale.

Acesta s-a împrumutat masiv de la bănci, inclusiv de la Julius Baer din Elveţia, care a dezvăluit că are o expunere de peste 600 de milioane de franci elveţieni (677,58 milioane de dolari).

Vineri, Signa Real Estate Management şi-a cerut insolvenţa la un tribunal local din Berlin, au declarat mai multe persoane care au cunoştinţă de acest lucru.

Cererea a semnalat o înrăutăţire a condiţiilor pentru grup, care, potrivit unei alte persoane care are cunoştinţă despre acest subiect, căuta să obţină o nouă finanţare pentru a rezista până la sfârşitul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO