Eveniment

Centralele de la Portile de Fier, in pericol dupa taierea unui stalp

14.09.2004, 00:00 25

Functionarea celor doua centrale de la Portile de Fier a fost pusa in pericol, la finele saptamanii trecute, dupa ce persoane neidentificate au taiat un stalp de inalta tensiune de pe linia de transport a electricitatii care face legatura cu sistemul energetic national, potrivit reprezentantilor Transelectrica.
Aflata in proprietatea Transelectrica, Portile de Fier - Slatina este una din cele mai importante linii de transport a energiei electrice din Romania.
Instalatia asigura conectarea hidrocentralelor Portile de Fier I si II la sistemul energetic national, precum si legatura dintre alte statii de inalta tensiune.
De asemenea, prin aceasta linie se realizeaza si interconexiunea cu sistemul european UCTE.
Persoane neidentificate au taiat citeva componente ale stalpului, care s-a prabusit, cauzand pagube estimate la circa 8 miliarde de lei.
Conform reprezentantilor companiei, infractorii urmareau sa fure portiunile din metal ale stalpului. Remedierea defectiunilor va dura aproximativ zece zile.
"Facem apel la autoritatile abilitate ale statului sa intervina cu promptitudine pentru a depista si pedepsi infractorii. De asemenea, facem apel la cetatenii care, prin acest actiuni iresponsabile, pot conduce la periclitarea functionarii sistemului energetic national si astfel pun in pericol siguranta nationala prin efecte incalculabile ce se pot inregistra in cazuri de avarii extinse", se mai arata in comunicatul companiei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO