Eveniment

Cererea puternică de servicii de cloud şi aşteptările ridicate ale clienţilor vizavi de noua ofertă Microsoft în colaborare cu OpenAI accelerează vânzările gigantului american. Rezultatele Microsoft depăşesc estimările analiştilor, iar acţiunile se apreciază cu 4%

Cererea puternică de servicii de cloud şi aşteptările...

Autor: Ştefan Stan

25.10.2023, 09:05 113

Creşterea vânzărilor Microsoft a accelerat în ultimul trimestru, pe măsură ce cererea pentru serviciile sale de cloud computing a crescut pe fondul unui entuziasm tot mai mare faţă de inteligenţa artificială.

Compania a anunţat marţi că veniturile sale au crescut cu 13%, până la 56,5 miliarde de dolari în trimestrul încheiat în septembrie. Această cifră a fost peste aşteptările analiştilor şi a reprezentat un pas înainte faţă de creşterea de 11% din perioada similară a anului trecut.

Rata de creştere a afacerii de cloud Azure a Microsoft a fost de 29%. Deşi a fost sub ritmul pe care Microsoft l-a înregistrat în acelaşi trimestru al anului trecut, a fost peste trimestrul precedent şi peste aşteptările analiştilor. Aceasta a câştigat aproximativ 3 puncte procentuale datorită cererii de servicii AI.

Microsoft este unul dintre primii titani ai tehnologiei care raportează rezultatele trimestriale. La fel ca mulţi din domeniul tehnologiei, a gestionat o încetinire bruscă şi a redus personalul şi alte costuri după ani de creştere ridicată, când pandemia a mutat munca şi viaţa online.

Pentru actualul trimestru, până în decembrie, compania a estimat venituri cuprinse între 60,4 şi 61,4 miliarde de dolari, peste aşteptările analiştilor de 58,67 miliarde de dolari, potrivit FactSet.

Acţiunile Microsoft au urcat cu 4% în tranzacţiile după orele de tranzacţionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO